Da li imate preko 18 godina?

“Režim isceljenja” u Ateljeu 212 gostuje 24. oktobra

Predstavu karakteriše groteskni humor i apokaliptične slike koje oslikavaju složenost modernog života i njegovih izazova.

“Režim isceljenja” je crna komedija autorke Tanje Šljivar u režiji Bojana Đorđeva, koja istražuje postpandemijsku, distopijsku budućnost kroz teme zdravlja, isceljenja i ljudske borbe za preživljavanje.

Radnja prati različite likove koji, u dva paralelna sveta: našem  kasno-kapitalističkom, i nekom koji podseća na post-apokalipsu, pokušavaju da dobitiju ili kupe lečenje – bilo kroz šamane, tantra utočišta, ili jednostavne lekove koje im država uskraćuje. Dok protagonisti tragaju za smislom i fizičkim isceljenjem oko njih se dešavaju globalni virusi, ratovi i periodi primirja puni pretnji.

Predstava je premijerno izvedena u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 2023. godine, a karakteriše je groteskni humor i apokaliptične slike koje oslikavaju složenost modernog života i njegovih izazova. Uloge tumače Beti Lučić, Hana Hegedušić, Helena Minić Matanić, Marko Cindrić i Karlo Mrkša, dok su kostimografija. scenografija i muzika delo Ane Mikulić, Siniše Ilića i Marije Balubdžić​.

Nakon gostovanja na 69. Sterijinom pozorju u Novom sadu i 23. Festivalu bosanskohercegovačke drame u Zenici u maju 2024. predstava će moći da se pogleda i tokom gostovanja u Ateljeu 212, 24.10.2024.

Više o predstavi i detaljima možete pronaći na sajtu atelje212.rs ili u intervjuu povodom gostovanja na Sterijinom pozorju objavljenom na našem sajtu.

Fotografije: Marko Ercegović

Lajkuj:

Ostavite komentar:

Slični članci: